nameservere... :(

Puteţi posta întrebări legate de găzduirea site-urilor şi nume de domenii. Oferte, inregistrari, transferuri, informaţii diverse sau reclamaţii. Probleme cu Ensim, Plesk, CPanel, Help Desk.

Moderator: Moderatori

jay
PHPRomania Supporter

nameservere... :(

Mesajde jay » Joi Iun 02, 2005 6:00 pm

de curand mi-am luat un plan de web hosting de afara... pana aici totul bine.
cei care mi-au dat planul mi-au trimes mail cu nameserverele pe care trebuie sa le pun site(urilor) mele... all well

problema apare la faptul ca eu am cumparat un cont de reseller de la ei (am zis sa nu ma dea oamenii afara daca ma apuc sa fac prea multe baze de date... domenii etc...) si mi-au trimes si o adresa de ip de la serverul pe care am eu contul ca sa imi pot face propriile mele nameservere... problema mea e ca am domeniul .ro... deci trebuie sa imi fac nameserverele la registrantul meu . Pe siteul RNC.RO nu am gasit nimic care sa imi indice un formular pe care trebuie sa il completez ca sa imi faca ei nameserverele si ele sa indrepte catre ip-ul meu...

ma puteti ajuta putin? sa imi explicati cum se face chestia asta la RNC?

stiu ca normal ar trebui sa trebui sa am posibilitatea de a crea asa ceva din contul meu... dar RNC nu are conturi pentru clienti (cel putin din ce stiu eu)... asa ca sunt in pom... si nu vreau sa pun nameserverele date de catre firma la care am luat hosting daca pot sa imi pun propriile mele nameservere

PS: sper ca am fost destul de explicit. Daca nu va astept cu intrebari. Multumesc mult.

bond
Senior Member

Mesajde bond » Joi Iun 02, 2005 7:24 pm

Ai incercat pe pagina https://smp.rnc.ro/new/modificari2.php ?
Bifezi "Servere DNS" alegi numarul de DNS-uri pa care ti le-a dat provider-ul si apoi le scrii adresele la fiecare.
Commander Bond

arond
Senior Member

Mesajde arond » Joi Iun 02, 2005 7:29 pm

Cat timp ti-a luat sa postezi, cautai mai bine pe site-ul rnc.ro :). Ia d-aici: https://smp.rnc.ro/new/modificari2-en.php

Numa' bune.
People ask for criticism, but they only want praise.
W. Somerset Maugham (1874 - 1965).

http://www.arond-design.ro

jay
PHPRomania Supporter

Mesajde jay » Joi Iun 02, 2005 8:03 pm

se pare ca nu am fost prea explicit...

nu vreau sa pun nameserverele pe care mi le-a dat providerul...

vreau sa pun nameserverele mele...

hai sa incerc sa iau un exemplu poate intelegeti mai bine ce vreau sa zic

am cumparat un domeniu... sa zicem domeniulA.ro

pe langa domeniul asta mai am (eu sau prieteni cunostinte de alea mele inca alte 10 domenii).. domeniulB.ro... domeniul C.ro...etc

am cumparat un cont de reseller ca sa gazduiresc toate aceste domenii la un loc.. (fiecare cu panelul lui ca nu pot sa amestec siteurile mele cu cele ale prietenilor)

hostul meu mi-a dat o adresa de ip si vreau sa imi definesc la RNC propriile mele nameservere..
ns1.domeniulA.ro,
ns2.domeniulA.ro
care sa pointeze catre ip-ul pe care mi l-a dat tot hostul...
cum/ unde se face treaba asta pe pagina RNC?

ps: am folosit numele fictive de domenii pentru ca nu vreau sa se inteleaga ca fac publicitate sau altceva de genul asta..
Multumesc

oiganSTUDIOS
Senior Member

Mesajde oiganSTUDIOS » Joi Iun 02, 2005 8:17 pm

Da si tu iti bagi acolo numele tau de nameserver (pe care il vrei) si ipul pe care ti la dat provideru tau ...

Exemplu:
ns1.domeniultau.ro 192.xx.xx.xx

Completezi cu ipul pe care il ai ... iar la numele nameserverului inventezi unul ...

jay
PHPRomania Supporter

Mesajde jay » Joi Iun 02, 2005 11:34 pm

ok... :oops: inseamna ca problema a fost de comunicare... imi cer scuze ca nu am inteles din primele explicatii... si nu mi-am dat seama ca daca acolo trec numele + ip se face modificarea...

multumesc tuturor celor care m-au ajutat. :oops:

Înapoi la “Gazduire Web si Domenii”