Incarcare in frameuri

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS:

Moderatori: eyecon, Moderatori

wweu
PHPRomania Supporter

Incarcare in frameuri

Mesajde wweu » Vin Noi 19, 2004 10:13 am

sunt incepator in ale htmlului,sunt la primul site si am o poroblema.Am folosit frameseturi si meniul este in frameu de sus.Cand dau click pe o optiune din meniu pagina tinta mi se incarca in frameu cu meniul,iar io vreau sa o incarce in alt frame.Cum fac asta,sau cum fac sami incarce alt alt doc html in care sa am schimbat doar fremu respectiv(restu frameurilor-meniu,links sa fie aceleasi).Sper ca mati inteles ca nu prea am un limbaj "tehnic".Ms

ExcalIbvr
Senior Member

Mesajde ExcalIbvr » Vin Noi 19, 2004 11:23 am

wweu
PHPRomania Supporter

meltzum

Mesajde wweu » Vin Noi 19, 2004 9:08 pm

Oau! Tehnologie frate.Multzumesc pt raspuns.O sati pun o bere pe site sa o downloadezi. :) Merci

wweu
PHPRomania Supporter

Mesajde wweu » Vin Noi 19, 2004 9:10 pm

A...Si inca ceva.Cat de indicata este folosirea franeseturilor.Este mai bine sa folosesc tabele? :wink:

ExcalIbvr
Senior Member

Mesajde ExcalIbvr » Vin Noi 19, 2004 10:38 pm

Decat frameset-uri e mai bine cu tabele. Iar decat tabele e mai bine cu div-uri. Tot mai mult, in ultima perioada, se tinde folosirea pe scara larga a div-urilor pentru layout & design si eliminarea, pe cat posibil, a tabelelor.

Cand pui berea aia pe site, da un msg. 8)

un_guru
Average Member

Mesajde un_guru » Sâm Noi 20, 2004 12:06 am

folosirea div-urilor in locul tablelelor?
Sunt cateva discutii chiar pe forum legate de subiect. Si parca marea majoritate nu era de acord.
Iar frame-urile au un alt rol. Frame-urile incarca mai multe pagini intr-una singura. Poti sa faci asta si cu ajutorul php sau js; incluzand continutul unei pagini in alta, intr-un table sau ce vrei tu.
Nu cred ca poate fi voraba de un standard, ci mai mult de necesitate si confort.

wweu
PHPRomania Supporter

div

Mesajde wweu » Sâm Noi 20, 2004 11:53 am

dedspre frameuri si tabele stiu cum sta treaba cu ele dar <div> na-m folosit si nam nimic prin tutoriale despre ele asa ca daca avetzi vreun link cu asa ceva datimi si mie. THKS

arond
Senior Member

Mesajde arond » Sâm Noi 20, 2004 1:05 pm

DIV-uri pozitionate/formatate folosind CSS... dar daca esti inca la faza ca ai probleme cu frameset-urile, mai ai un pic de invatat.

In alta ordine de idei, <table> are rolul lui si nu cred ca trebuie eliminat 100% (dincolo de situatiile evidente, ajuta la form-uri complicate, de exemplu).

Ideea de baza este ca markup-ul (HTML) sa fie curat si sa nu contina decat elemente structurale (nu si atribute legate de prezentare - culori, latimi, inaltimi, etc), aceste atribute fiind aplicate folosind CSS.

Avantajele sunt importante:

1. Pagina este inteligibila in orice browser, cat ar fi el de handicapat (telefoane mobile, PDA, WebTV, etc).
2. Se delimiteaza clar formatarea de structura documentului HTML, cu avantajul ca folosind alt CSS se poate reformata complet pagina, fara sa te atingi de markup-ul HTML propriu-zis (vezi csszengarden.com, mai jos).

Specificatia CSS1 o gasesti la

Exemple spectaculoase de design folosind CSS gasesti la .

Numa' bune.
People ask for criticism, but they only want praise.
W. Somerset Maugham (1874 - 1965).

http://www.arond-design.ro

mihnea sim
Average Member

Mesajde mihnea sim » Sâm Noi 20, 2004 5:20 pm

Fiecare cu avantajele lui .. si dezavantajele lui.
Spre exemplu uneori ai vrea ca adresa paginii din frame sa se afle in bara de adrese. In schimb <iframe>-ul este genial. E o joaca de copil sa faci un site de banner exchange, spre exemplu
"o istorie aberanta si injusta copleseste fiinta si o arunca afara din lumea ei"

Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”