Selectare inregistrari distincte din DB
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
Selectare inregistrari distincte din DB
Am urmatoarea problema : cum fac o selectie din baza de date printr-o singura interogare astfel incat rezultatele sa fie distincte una cate una ? Prin doua interogari am rezolvat problema dar nu-mi place solutia.
Este vorba despre un mic motor de cautare care inregistreaza ultimele cautari in baza de date, fiecare cuvant fiind o inregistrare (chiar daca se faca cautarea dupa mai multi termeni).
Vreau sa stiu ce cuvinte au fost cautate si nu-mi surade deloc ideea sa mi se afiseze de mai multe ori acelasi cuvant ci doar rezultate distincte.
Multumesc anticipat !
Este vorba despre un mic motor de cautare care inregistreaza ultimele cautari in baza de date, fiecare cuvant fiind o inregistrare (chiar daca se faca cautarea dupa mai multi termeni).
Vreau sa stiu ce cuvinte au fost cautate si nu-mi surade deloc ideea sa mi se afiseze de mai multe ori acelasi cuvant ci doar rezultate distincte.
Multumesc anticipat !
Cum?
E foarte explicit...
Intr-o baza de date are mai multe cuvinte (sau ce-or fi). Dar exista acelasi cuvant pe mai multe randuri din db.
Si doreste sa nu afiseze aceleasi cuv de mai multe ori.
Ex :
daca ai in db :
mama
tata
papuc
mama
sora
tata
tata
tata
php
El va afisa :
mama
tata
papuc
sora
php
Destul de explicit ?
E foarte explicit...
Intr-o baza de date are mai multe cuvinte (sau ce-or fi). Dar exista acelasi cuvant pe mai multe randuri din db.
Si doreste sa nu afiseze aceleasi cuv de mai multe ori.
Ex :
daca ai in db :
mama
tata
papuc
mama
sora
tata
tata
tata
php
El va afisa :