separare cod php de cod html
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
Mersi, nu stiu, si nici nu am de gand sa invat framework in viitorul apropiat, credeam ca exista o solutie mai simpla, cea data de bogdan_t3 nu-mi este de folos, deoarece eu vreau sa preiau variabila care sa contina tabele (cod html), nu sa afisez text in tabel. Sper ca a-ti inteles despre ce este vorba. Acel echo este in plus acolo.
-
exael
- Senior Member
pai tu ai vazut cum e phpbb-ul?...
eu zic e buna varianta asta...
uite un exemplu
http://www.php-resource.de/tutorials/read/26/2/
eu zic e buna varianta asta...
uite un exemplu
http://www.php-resource.de/tutorials/read/26/2/
°!±→H╙☻.+A +A▼╜╬é4⌂i
Raspunsul la intrebarea ta este unul foarte simplu: "templating" . Fie ca folosesti o solutie rudimentara ca str_replace sau ca folosesti sisteme complicate gen Smarty conceptul este acelasi.
Ideea de baza este urmatoarea: in fisierele HTML ( numite template-uri ) exista variabile iar in scripturile php aceste fisiere HTML sant incarcate si procesate, inlocuind variabilele cu valori ( informatii din baza de date in general ), iar apoi rezultatul ( fisierele HTML, cu variabilele substituite cu valori ) sant afisate.
Exista multe clase care implementeaza templateuri si majoritatea sant freeware.Cea mai populara dintre ele este Smarty insa eu iti recomand sa incepi cu ceva mai simplu; de exemplu clasele care se ocupa de templating in PEAR ( ) si anume: HTML_Template_Sigma sau HTML_Template_IT.
Success
Ideea de baza este urmatoarea: in fisierele HTML ( numite template-uri ) exista variabile iar in scripturile php aceste fisiere HTML sant incarcate si procesate, inlocuind variabilele cu valori ( informatii din baza de date in general ), iar apoi rezultatul ( fisierele HTML, cu variabilele substituite cu valori ) sant afisate.
Exista multe clase care implementeaza templateuri si majoritatea sant freeware.Cea mai populara dintre ele este Smarty insa eu iti recomand sa incepi cu ceva mai simplu; de exemplu clasele care se ocupa de templating in PEAR ( ) si anume: HTML_Template_Sigma sau HTML_Template_IT.
Success