Hallo,
doresc sa creez un tabel din MySql pe site-ul meu, pe care sa-l pot sorta dupa fiecare fieldname. Poate careva sä mä ajute?
Un exemplu cam cum sa arate: http://www.adler-mannheim.de/statistik/adler_del.php
Help!
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
-
Dreamland Studios
- PHPRomania Supporter
lamurire
In principiu este foarte simplu ceea ce doresti tu, mai ramane ca tu sa creezi codul php care sa retina si sa execute indexarile pe care le doresti, caci despre asta este vorba.....vei indexa tabelul dupa anumite campuri, crescator sau descrescator.
EX: dai click pe ID prima data si scriptul tau indexeaza "select * from numetabel ORDER BY id DESC" ...daca mai dai o data click pe id " select * from numetabel ORDER BY id ASC" si asa cu fiecare nume de camp al tabelului.
Desigur dupa fiecare interogare se tabel(indexare) vei face o reafisare a datelor in ordinea dorita.
EX: dai click pe ID prima data si scriptul tau indexeaza "select * from numetabel ORDER BY id DESC" ...daca mai dai o data click pe id " select * from numetabel ORDER BY id ASC" si asa cu fiecare nume de camp al tabelului.
Desigur dupa fiecare interogare se tabel(indexare) vei face o reafisare a datelor in ordinea dorita.
-
un_guru
- Average Member
te-ai complicat urat de tot in codul ala ...
[php]$sort=(isset($_REQUEST["sort"]) ? $_REQUEST["sort"] : "");
// atentie la paranteze; altfel te trezesti cu $sort = TRUE
$query = "SELECT MAC,IP,HOSTNAME,LastInventory from 0Hosts ORDER by '$sort'";
// pastreaza codul cat mai scurt si eficient posibil
$db = new basesql();
/* $db - clasa asta nu stiu ce face dar presupun ca are si o functie fetch_row, sau fetch_array , functrie care va intoarce rezultatele cautari.
daca nu sti, cauta in documentatie, sau sune-ne numele/autorul classei respective */
$i=0
while($row = $db->fetch_row($query)){
echo "<hr>inserarea nr: $i";
print_r($row); // asta iti va afisa valorile fiecarei inserari din BD.
$i++;
}[/php]
incearca asta pentru inceput
[php]$sort=(isset($_REQUEST["sort"]) ? $_REQUEST["sort"] : "");
// atentie la paranteze; altfel te trezesti cu $sort = TRUE
$query = "SELECT MAC,IP,HOSTNAME,LastInventory from 0Hosts ORDER by '$sort'";
// pastreaza codul cat mai scurt si eficient posibil
$db = new basesql();
/* $db - clasa asta nu stiu ce face dar presupun ca are si o functie fetch_row, sau fetch_array , functrie care va intoarce rezultatele cautari.
daca nu sti, cauta in documentatie, sau sune-ne numele/autorul classei respective */
$i=0
while($row = $db->fetch_row($query)){
echo "<hr>inserarea nr: $i";
print_r($row); // asta iti va afisa valorile fiecarei inserari din BD.
$i++;
}[/php]
incearca asta pentru inceput