Buna. Veau sa ma consultatsi in asha o problema: ash vrea sa fac pe site o lista a userilor care la momentul dat se afla pe site-ul meu, adica care au trecut pagina de autentificare. Am in DB un camp status, in el se va pune valoarea 0 daca userul este offline shi respectiv 1 in caz contrar. Cu online este clar, la autentificare fac un update la campul respectiv, problema este in schimbarea campului cand userul iese de pe site. daca apasa Logout este simplu, insa daca pur shi simplu inchide fereastra browserului nu shtiu ce sa fac. m-am gandit la event-ul JS onunload(), insa nu shtiu cum sa-l implementez, de exemplu onunload( se executa scriptul logout.php, care pune in status valoarea 0 ).
mersi anticipat
online/offline
Moderatori: Moderatori, Start Moderator
Pai poti sa faci separat un tabel "online" in care introduci id`ul sesiunii, user`ul, timpul si alte date daca mai vrei si faci update de fiecare data cand da refresh. Apoi, daca user`ul nu a mai dat refresh paginii mai mult de 5 minute, il stergi din tebel. Asta ca sa nu faci 100 de interogati.
Edit: am spus si id`ul sesiunii in cazul in care vrei sa monitorizezi si userii neinregistrati:p
Edit: am spus si id`ul sesiunii in cazul in care vrei sa monitorizezi si userii neinregistrati:p
Ultima oară modificat Joi Apr 17, 2008 7:10 pm de către MihaiC, modificat 1 dată în total.
Dev @