trimitere fisier cu curl();

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mar Oct 25, 2011 2:48 pm

GarryOne
Average Member

Mesajde GarryOne » Mar Oct 25, 2011 2:49 pm

w3apps
Average Member

Mesajde w3apps » Mar Oct 25, 2011 3:15 pm

vectorialpx
Senior Member

Mesajde vectorialpx » Mar Oct 25, 2011 4:30 pm

mndrk
Senior Member

Mesajde mndrk » Mar Oct 25, 2011 5:53 pm

w3apps
Average Member

Mesajde w3apps » Mar Oct 25, 2011 10:58 pm

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Mar Oct 25, 2011 11:03 pm

1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

zeuscool
Senior Member

Mesajde zeuscool » Mie Oct 26, 2011 7:35 am

Follow me on (Da cu share, like, +1 sau ce mai stii !!!) sau comenteaza articolele, sugereaza etc, FII SOCIAL ... :)

expertphp
PHPRomania Supporter

Mesajde expertphp » Sâm Oct 29, 2011 8:01 pm

Ma bucur ca ai putut rezolva situatia :)

Oricum, sper sa ajut pe altii cu aceasta mica problema de alegere la felul cum se transmit date intre doua masini (servere) in retea (intra/internet) sau mai bine zis termenul dat general e "prin spate" (backpost).
Comunicatia poate fii de tip tcp sau udp:

1. tcp: 1-way (pachete, conexiune send-close) sau 2-way (conexiune "permanenta"), se foloseste la transmisie date cu confirmarea primirii.
2. udp: in general se transmit pachete de date fara siguranta primirii lor.

Deoarece la tcp e nevoie de confirmare, se zice ca e o metoda "mai lenta", dar sigura, iar la aceasta optiune ma voi oprii si voi exemplifica ce protocoale sunt de ales in cazul php-ului:

a. f tp:
- sender (client): php net/f tp
- receiver (server): recomand filezilla server, sau daca aveti destul timp si rabdare (desii nu e indicat), e posibil sa faceti server in php sa "asculte" pe port 21 (default) folosind php net/sockets

b. h ttp (post):
- sender (client): se poate "construii" intreg protocolul la nivel de sockets (de exmplu fsockopen()) sau orice functie de fisiere din php poate fii folosita (fopen(), file(), file_get_contents() .. etc), creand un php net/context.h ttp, iar daca vreti mai simplu, pentru cei care nu stapaniti bine protocolul h ttp, puteti folosii CURL: php net/curl.
- receiver (server): php post handler pentru fisiere, sau mai bine zis $_FILES, si puteti sa copiati datele din folderul temporar unde se upload-eaza (specificat in php.ini) cu functiile copy() sau move_uploaded_file() .. etc.

c. mail:
- sender (client) smtp: folosind fisierele ca atasamente la mesaj (multipart data), pentru a simplifica lucrul puteti folosii o librarie (clasa) php gen cum am scris-o pe a mea XPertMailer
- receiver (server): orice server de mail (pop3/imap) sau cod php cu sockets care listeaza pe port 25 (default) la fel ca la punctul a.

Ar mai fii si alte protocoale de sharing in mod special, dar acestea sunt folosite mai mult in retea intranet (circuit inchis), aici am vrut doar sa specific metodele cele mai des utilizate.

P.S.: regret ca postul nu poate include link-uri catre documentatiile aferente, dar aceasta e regula forumului de a nu posta link-uri, deci nu e vina mea ;) deaceea am introdus spatii (exemplu: h ttp), ca altfel nu am avut cum

Înapoi la “Cod PHP”