Select & Checkbox

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

eskape19
Average Member

Select & Checkbox

Mesajde eskape19 » Sâm Oct 02, 2004 4:24 pm

Am doua intrebari:
1. Sa spunem ca am de ales o modalitate de expediere a unui newsletter. Adica am 3 checkbox-uri: 1 prin email, al doilea prin posta si al treilea prin fax. Intrebarea mea este daca eu le selectez pe toate, cum le introduc intr-o daza de date? Pentru fiecare checkbox fac cate un camp? Eu as vrea sa le pun intr-un singur camp, insa nu stiu cum.
2. Daca am un select la libera alegere, adica pot alege 2-3 optiuni; cum le introduc in baza de date.
:roll:

Sa intrebi daca computerele gandesc e la fel de logic ca si cum ai intreba daca submarinele inoata.

andreibrr
Average Member

Mesajde andreibrr » Sâm Oct 02, 2004 7:02 pm

ai multimple modalitati, una dintre ele ar fi sa inserezi valoarea 0 pt negatie 1 pt ok, astfel in tabela o sa ai un sir de 3 caractere de genul
001 sau 110 ... Manipularea ulterioara cu funtiile php-ului a acestuia e destul de facila si nu cred ca ridica probleme.

Bafta

Radical
Senior Member

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ce imi vad ochiii !!!

Mesajde Radical » Lun Oct 04, 2004 10:31 am

Sa presupunem ca ati auzit de SET !

Este un tip de date (akka "Data Types"... nu trageti in mine daca nu va place traducerea !)... care iti permite exact ce vrei tu !

In baza de date vei face:
`newsletter_transmision_method` SET('email', 'posta', 'fax') default 'email' NOT NULL

Asa ca in baza de date poti avea orice combinatie intre cele 3 valori posibile declarate in SET... poti avea "email,posta" sau "email,fax" sau "posta,fax" "email,posta,fax"...

De ce sa reinventam roata... ?
Intradevar intern MySQL face exact ce a zis andreibrr...

Oameni buni... una din cele mai importante sectiuni din manualul MySQL este "MySQL Data Types"... (ca si 'scandalul' recent din politica) pot spune "Extra... Extra... Read all about it"

andreibrr
Average Member

Mesajde andreibrr » Mie Oct 06, 2004 11:58 pm

pentru ca asta inseamna uneori challenge... sau nu ..., iar unele metode sunt mai lente decat celalalte, asta fiind al doilea motiv ...

Radical
Senior Member

Mesajde Radical » Joi Oct 07, 2004 9:46 am

Vrei sa spui ca ceea ce ai propus tu ... adica reinventarea lui SET pentru cazul lui eskape19 este mai optimizat decat insusi SET-ul din MySQL... wooooooooow

Imi vine foarte greu sa cred ca nu sti de functia FIND_IN_SET care exista in MySQL si o poti folosi drept o stralucita alternativa la LIKE pentru Data Type-ul SET...

Ma rog... poate eskape19 ne mai da un semn de viata... depinde si cum vrea sa arate rezultatul din baza de date !

Hei... eskape19 mai esti ?

kristache
Junior Member

Mesajde kristache » Vin Oct 08, 2004 4:19 pm

kristache. over.

un_guru
Average Member

Mesajde un_guru » Vin Oct 08, 2004 10:22 pm

eskape19
Average Member

M-am blocat iar ...

Mesajde eskape19 » Lun Oct 11, 2004 10:42 am

Merci mult! Am reusit. Insa acum am o noua intrebare: am o pagina de pareri si sugestii, unde lumea scrie intr-un textarea ce nu e bine, ce e bine etc. Eu vreau ca atunci cand apas pe un buton tot ce e scris in textarea sa fie trimis la o adresa de mail.
INTREBARE: Cum "educ" butonul ca sa trimita informatia pe adresa de mail. Si inca ceva: de ce nu merge functia mail si imi da o eroare ceva de genu' SMTP nu sunt sigur ca asa este.
Sa intrebi daca computerele gandesc e la fel de logic ca si cum ai intreba daca submarinele inoata.

stealth
Senior Member

Mesajde stealth » Lun Oct 11, 2004 10:54 am

Daca folosesti phptriad nu ai server de email instalt in pachet. Recomand WAMP. Contine si un server de mail relativ capabil. Cel putin pentru teste.

un_guru
Average Member

Re: M-am blocat iar ...

Mesajde un_guru » Lun Oct 11, 2004 5:04 pm

stealth
Senior Member

Mesajde stealth » Lun Oct 11, 2004 5:27 pm

Înapoi la “Cod PHP”