site multilanguage

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

pepys
Junior Member

site multilanguage

Mesajde pepys » Lun Apr 16, 2007 11:38 am

O problema pt care nu stiu inca cea mai buna solutie..

Folosesc la un site bilingv ceva de genul: tin intr-o variabila in sesiune un 'ro' sau 'en', in functie de asta hotarasc imaginile afisate in site care au denumirea gen "submit_button_en.gif", acel "_en" sau "_ro" il setez in functie de ce e in sesiune. Textele deasemeni le iau din "ro.txt" sau "en.txt", in functie de sesiune. Ceea ce e clar e cu am directoare gen www.blabla.ro/ro si www.blabla.ro/en.

Problema e la indexare pe google, eu pot avea in tite o pagina gen www.blabla.ro/contact.php care e afisata fie in ro fie in en, depinde de ce e in sesiune la momentul respectiv si google nu poate sa-si dea seama de asta din url, adik sa fie un director /en/ prins in url sau un &lang=en ca si parametru URL.

Ceea ce eu am nevoie acum e sa pot face cumva sa am url-uri idn care sa se poata da seama ce limba e.. Pot adauga la toate <a href="">-urile din site cate un &lang=$_SESSION["lang"], dar mi se pare o solutie prea aiurea..

Ce idei as mai putea folosi.. daca am reusit sa ma fac inteles.. Multumesc anticipat pentru reactii..

MasterPhoton
Senior Member

Mesajde MasterPhoton » Lun Apr 16, 2007 12:46 pm

Folosesti <meta>:
<meta http-equiv="content-language" content="ro">

johnutz
Senior Member

Mesajde johnutz » Lun Apr 16, 2007 2:28 pm

Datele din $_SESSION se afla pe server. ID-ul sesiunii pe care o are un vizitator al site-ului la un moment dat e stocat intr-un cookie sau intr-un parametru al URL-ului.

Daca cineva iti indexeaza site-ul, o face pentru ca mai apoi sa se poata accesa URL-ul paginii.

Cand dai clic pe link, nu are cum sa iti creeze pe server sesiunea asa cum a fost ea, si nici nu poate sa seteze un cookie pt domeniul pe care urmeaza sa il vizitezi.

Deci trebuie ca limbile diferite sa aiba URL-uri diferite.
asta e de cand eram tanar :P

Înapoi la “Cod PHP”