Vreau sa fac o aplicatie care va functiona astfel:
1) Am un set de 100 de imagini
2) Cand utilizatorul apasa butonul start atunci voi avea o variabila care stocheaza un numar intre 1 si 100 $a=rand(1,100);
3) in functie de numarul care il primeste variabila a atunci se va genera una din imagini si va fi o intrebare de genu: care e rezultatul
4) daca $a=imaginea5 atunci $raspuns= raspunsul caracteristic valorii variabilei a
Acum vreau sa va intreb cum e mai util sa fac:
1) sa am o baza de date (un tabel) in care am toata posibilitatile pentru A si pentru RASPUNS si cand utizilatorul introduce raspunsul atunci automat sa verific pentru variabila A din baza de date daca raspunsul e identic cu ce a trimis utilizatorul
2) sau sa lucrez fara baza de date si sa am o functie in care va stoca un switch($a){case 'bla': echo "asdsad";} etc?
3) ... veniti voi cu o parere
vreau sa fac aplicatia asta sa fie folosita in web de cat mai multi oameni de asta ma intereseaza cum ar trebui sa o fac astfel incat sa consume cat mai putine resurse
Creare Trivia intr-un mod cat mai eficient
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
- Birkoff
- Senior Member
Re: Creare Trivia intr-un mod cat mai eficient
1) ai nevoie de baza de date (tabelul cu intrebari, tabelul cu variante de raspuns, tabelul de useri si tabelul cu raspunsurile userilor - in caz ca vrea sa reia testele sa nu ii pui aceleasi intrebari)
2) intrebarile le extragi random din bd (excluzi pe cele deja afisate ca sa nu i le pui de 2 ori)
select * from tabel where id NOT IN (id-urile intrebarilor deja afisate) ORDER BY id RAND LIMIT 1
ceva similar am implementat la jocul spanzuratoarea (cuvantul fiind din bd)
2) intrebarile le extragi random din bd (excluzi pe cele deja afisate ca sa nu i le pui de 2 ori)
select * from tabel where id NOT IN (id-urile intrebarilor deja afisate) ORDER BY id RAND LIMIT 1
ceva similar am implementat la jocul spanzuratoarea (cuvantul fiind din bd)
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
Poti te rog sa imi dai un tutorial bun despre cum sa fac ceva de genu asta? Pana acum am mai facut pagini dinamice in PHP dar nu am lucrat cu bazele de date.. stocare etc... 
- Birkoff
- Senior Member
(pe pagina 2 ai conectarea la bd si extragerea aleatorie)
1) )
2)
3) (open source)
2)
3) (open source)
multumesc mult
-
Meckmaniack
- PHPRomania Supporter
Intre timp, poti trage un ochi si peste postarea mea : viewtopic.php?f=3&t=28285, pentru a vedea niste chestii minore legat de conectare la baza de date, select si insert.
Si, referitor la proiectul tau, poti posta aici bucati de cod si voi incerca si eu sa te ajut
Si, referitor la proiectul tau, poti posta aici bucati de cod si voi incerca si eu sa te ajut
STIU CA SUNT PROST, DAR, CAND MA UIT IN JUR, PRIND CURAJ