just a freelancer... [rezolvat]
Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori
- vectorialpx
- Senior Member
just a freelancer... [rezolvat]
dati-mi si mie site/portal-uri pentru freelaceri unde sa poti contacta direct persoana care vrea proiect. Adica un fel de piatadesoft.ro insa cu posibilitatea de a lua legatura directa cu cel ce doreste ceva anume...
sper ca intelegeti ce vreau [nu cred ca-s singurul]...
sper ca intelegeti ce vreau [nu cred ca-s singurul]...
Ultima oară modificat Vin Feb 23, 2007 5:11 pm de către vectorialpx, modificat 1 dată în total.
- gabysolomon
- Senior Member
[un pic off topic]
Am intrat un pic de curiozitate pe piatadesoft . ro ... si am m-a apucat cam rasul plansu ... licitatie pentru un site complet de Dating ... castigat cu 600RON
Imaginea din banner cu vrei sa faci faci bani pe net ... e foarte inspirata
Bancnotele de 10$ sunt perfect reprezentativa
Am intrat un pic de curiozitate pe piatadesoft . ro ... si am m-a apucat cam rasul plansu ... licitatie pentru un site complet de Dating ... castigat cu 600RON
Imaginea din banner cu vrei sa faci faci bani pe net ... e foarte inspirata
Bancnotele de 10$ sunt perfect reprezentativa
| | |
|
|
- vectorialpx
- Senior Member
hmm... poate ca ai dreptate dar n-o sa fiu eu singurul user de pe portal... nu am cum sa iau toti clientii
pentru ca banuiesc ca ar fi o concurenta foarte mare.
Faptul ca portalul ia procentul lui ar fi oke [mi se pare corect]...
Nu pentru ca ia portalul procent din proiect vreau contact direct [nu-s asa lacom precum par] dar e nasoala partea in care tre sa nu dai adresa de contact. Cum dau eu portofoiul? fac o enumerare a lucrarilor?...
daca dau site-ul e ca si cum as da mail, telefon, form de contact...
cand ai o imagine pe web e altceva... atragi clientii altfel...
eu, spre exemplu, o sa-mi refac portofoliul pentru ca lucrarile pe care le am acum sunt facute acum cativa ani cand abia auzisem de CSS
dar, daca as pune portofoliul pe un portal, nu da nimeni doi lei pe mine [poate ca nici nu merit, nu pot sa apreciez] dupa cum sunt reprezentat prin lucrarile actuale...
* ideea e ca am mai evoluat de atunci... aici voiam sa ajung...
stiu ca exista astfel de portaluri...
Ejobs nu ia procente din proiect si te lasa sa pui si adresa iubitei, daca vrei... dar face bani cu caru`
edit // si, da... iti dau dreptate referitor la investitul in reclame...
Faptul ca portalul ia procentul lui ar fi oke [mi se pare corect]...
Nu pentru ca ia portalul procent din proiect vreau contact direct [nu-s asa lacom precum par] dar e nasoala partea in care tre sa nu dai adresa de contact. Cum dau eu portofoiul? fac o enumerare a lucrarilor?...
daca dau site-ul e ca si cum as da mail, telefon, form de contact...
cand ai o imagine pe web e altceva... atragi clientii altfel...
eu, spre exemplu, o sa-mi refac portofoliul pentru ca lucrarile pe care le am acum sunt facute acum cativa ani cand abia auzisem de CSS
* ideea e ca am mai evoluat de atunci... aici voiam sa ajung...
stiu ca exista astfel de portaluri...
Ejobs nu ia procente din proiect si te lasa sa pui si adresa iubitei, daca vrei... dar face bani cu caru`
edit // si, da... iti dau dreptate referitor la investitul in reclame...
-
Amazing Science
- Average Member
- vectorialpx
- Senior Member
Weedkid vorbeste de ceva neortodox... nu se face asa ceva [omeneste vorbind] si problema e ca daca tu ii dai site-ul, n-o fi atat de idiot sa-l puna pe server fara sa verifice ce fisiere are prin el si ce face fiecare...
so... 1. nu e frumos 2. nu prea merge
eu, personal, prefer sa uploadez site-ul la mine, i-l arat, imi plateste si apoi il primeste. Nu plateste, nu primeste si eu il pun in vanzare [macar scot banii pe layout...]
in fine... referitor la portofoliu la ei... e nasol, cum te prezinti fata de primul client?
"vezi tu, eu am experienta dar nu am ce sa-ti arat"...
o lista cu lucrari la ei e echivalent cu portofoliul [pentu ca eu am date de contact (cel putin mail) la lucrarea respectiva]. Undeva scrie `created by ghitaSRL` asta e ideea...
raman cu intrebarea... sunt astfel de portaluri?
nu e vorba de bani sau de concurenta ci de posibilitati mai mari pentru cei mai buni
daca portofoliul meu e asa cum este, nu vine la mine unul care are propunere de la un shmecher al web-ului... poti sa castigi prin pret... aici intervine partea de marketing, cum stii sa negociezi si ce preturi pui... stiti la ce ma refer... [cred ca la asta te refereai piry] insa se pot pune niste reguli... daca vii cu preturi prea mici, primesti ban... si gata
so... 1. nu e frumos 2. nu prea merge
eu, personal, prefer sa uploadez site-ul la mine, i-l arat, imi plateste si apoi il primeste. Nu plateste, nu primeste si eu il pun in vanzare [macar scot banii pe layout...]
in fine... referitor la portofoliu la ei... e nasol, cum te prezinti fata de primul client?
"vezi tu, eu am experienta dar nu am ce sa-ti arat"...
o lista cu lucrari la ei e echivalent cu portofoliul [pentu ca eu am date de contact (cel putin mail) la lucrarea respectiva]. Undeva scrie `created by ghitaSRL` asta e ideea...
raman cu intrebarea... sunt astfel de portaluri?
nu e vorba de bani sau de concurenta ci de posibilitati mai mari pentru cei mai buni
daca portofoliul meu e asa cum este, nu vine la mine unul care are propunere de la un shmecher al web-ului... poti sa castigi prin pret... aici intervine partea de marketing, cum stii sa negociezi si ce preturi pui... stiti la ce ma refer... [cred ca la asta te refereai piry] insa se pot pune niste reguli... daca vii cu preturi prea mici, primesti ban... si gata
- vectorialpx
- Senior Member
- vectorialpx
- Senior Member
referitor la `cine da primul?`... presupun ca in timpul proiectului ii arati la ce lucrezi... poti sa pui foarte simplu pe un server free, ca sa nu te complici dar clientul, daca vede ca site-ul sau progreseaza nu ar avea motiv sa nu aiba incredere odata ce tu vorbesti cu el si-i respecti cerintele.
Probabilitatea ca tu sa-i vinzi site-ul si sa-l lasi cu buza unflata e foarte mica... In plus, daca mai ai si un portofoliu cat de cat, nu prea exista motive de neincredere
daca eu ii dau proiectul fara ca el sa-mi dea banii [mi s-a intamplat] atuni: cunosti clientul [stii unde sa te duci sa-i dai cu-n par in cap] sau oferi incredere. Mi-am luat cateva tepe destul de groase asa ca aplic varianta spusa ceva mai sus: fac proiectul, primesc banii, dau proiectul...
cred ca nu-s singurul care procedeaza asa... dar aici intram in alte detalii
Probabilitatea ca tu sa-i vinzi site-ul si sa-l lasi cu buza unflata e foarte mica... In plus, daca mai ai si un portofoliu cat de cat, nu prea exista motive de neincredere
daca eu ii dau proiectul fara ca el sa-mi dea banii [mi s-a intamplat] atuni: cunosti clientul [stii unde sa te duci sa-i dai cu-n par in cap] sau oferi incredere. Mi-am luat cateva tepe destul de groase asa ca aplic varianta spusa ceva mai sus: fac proiectul, primesc banii, dau proiectul...
cred ca nu-s singurul care procedeaza asa... dar aici intram in alte detalii
Ma bag si eu in discutie
Eu procedez in felul urmator: in momentul in care fac intelegerea cu clientul stabilim de comun acord si cateva etape (in functie de cat de mare e proiectul). In timp ce lucrez la site, postez pe domeniul meu munca, sa poata vedea clientul cum progresez. La fiecare sfarsit de etapa eu ii dau codul, el imi da banii pentru etapa respectiva. Daca mi-i da, trec la etapa urmatoare, daca nu... nu. Si nu am luat inca nici o teapa.
In felul acesta, vezi de la inceput daca vrea sa dea banul sau nu. Iar dupa ce iti da banii pe 2-3 etape, nu se mai zgarceste pentru etapa finala, deci te plateste pana la capat.
Cred ca e cel mai simplu, mai avantajos si mai corect pentru ambele parti.
Eu procedez in felul urmator: in momentul in care fac intelegerea cu clientul stabilim de comun acord si cateva etape (in functie de cat de mare e proiectul). In timp ce lucrez la site, postez pe domeniul meu munca, sa poata vedea clientul cum progresez. La fiecare sfarsit de etapa eu ii dau codul, el imi da banii pentru etapa respectiva. Daca mi-i da, trec la etapa urmatoare, daca nu... nu. Si nu am luat inca nici o teapa.
In felul acesta, vezi de la inceput daca vrea sa dea banul sau nu. Iar dupa ce iti da banii pe 2-3 etape, nu se mai zgarceste pentru etapa finala, deci te plateste pana la capat.
Cred ca e cel mai simplu, mai avantajos si mai corect pentru ambele parti.