Net prin cablu.
Moderatori: cristi, icsfails, Moderatori
- Birkoff
- Senior Member
dai 150 RON si iti iei un router cu management, la care ai 4 porturi de retea (switch), firewall si alte chestii (poti gasii si mai ieftin)
asa cu parola pe share cu ceva chin daca nu ai buna protectia pe windows (update la zi, antivirus bun si fwal...) tot poate sa intre pe pc.
asa cu parola pe share cu ceva chin daca nu ai buna protectia pe windows (update la zi, antivirus bun si fwal...) tot poate sa intre pe pc.
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.
Un prieten mi-a dat urmatoarea idee, nu am incercat inca o sa revin cu un post daca merge.
- calc1 si calc2 sunt in retea conectate printr-un switch
- in switch intra cablul de la net, normal ca cei din reteaua de la net o sa vada calculatoarele mele
Asa ca el mi-a zis ca sa modific workgroup de la calc1 si calc2 de ex in lan2, si sa pun parola pe lan2, adica doar cei care sunt din workgroup lan2 sa aiba access la calculatoare
- calc1 si calc2 sunt in retea conectate printr-un switch
- in switch intra cablul de la net, normal ca cei din reteaua de la net o sa vada calculatoarele mele
Asa ca el mi-a zis ca sa modific workgroup de la calc1 si calc2 de ex in lan2, si sa pun parola pe lan2, adica doar cei care sunt din workgroup lan2 sa aiba access la calculatoare
Nu prea vad de ce tot atatea placi si cabluri in plus. Ai zis ca ai doua pc-uri si switch. Eu te sfatuiesc sa treci pe XP Professional Service Pack 2, sa iti faci partitiile NTFS si nu faci altceva decat sa conectezi cablul ISP-ului la tine in switch. Evident trebuie sa mai faci ceva setari care tin de securitate (blochezi accesul guest, schimbi denumirea si descrierea contului de administrator, configurezi firewall din windows ca la carte, pui parola de acces la share etc...). Tu cand vrei sa faci transfer de fisiere, cunosti user si parola si totul este ok. Mai mult daca e vorba de transfer de date intre doua pc-uri, cam orice soft ar trebui sa iti perimita sa accepte date doar de la un anumit ip sau clasa de ip-uri. De asemeni pe acel calculator care chiar nu vrei sa poata fi contactat din retea, poti sa pui firewall-ul din windows sa refuze orice conexiune cu exceptia ip-ului pc-ului tai si a porturilor prin care se face transferul de date. Cauta sa citesti Retele Windows (Servere si clienti. Exemple practice), Autori: Adrian Munteanu, Valerica Greavu-Serban (locul II Imagine Cup 2006 sectiunea IT), Gabriel Cristescu, Editura: Polirom. Cu siguranta sfaturile date privind securitatea retelelor vor fi suficiente pentru ceea ce ai tu nevoie.