PHP Design Patterns
Moderatori: coditza, Emil, Moderatori
-
lucian0308
- Average Member
-
ThePhantom
- Average Member
-
ThePhantom
- Average Member
-
lucian0308
- Average Member
-
lucian0308
- Average Member
-
lucian0308
- Average Member
@lucian0308
Ai putea face o functie reset() care functioneaza ca un constructor manual in care iti faci toate setarile. Si in momentul in care doresti sa resetezi obiectul doar apelezi $form->reset(). Alta idee nu am, desi as fi curios sa stiu ca poti reseta asa cum vrei tu obiectul.
@toti Daca sunteti inca interesati de fenomenul MVC si cautati niste articole in limba romana, puteti arunca o mica privire peste primele 2 parti care sunt deja finalizate, urmand ca a treia sa apara in scurt timp :
http://www.worldit.info/articole/introd ... -partea-i/
http://www.worldit.info/articole/introd ... tea-aii-a/
Ai putea face o functie reset() care functioneaza ca un constructor manual in care iti faci toate setarile. Si in momentul in care doresti sa resetezi obiectul doar apelezi $form->reset(). Alta idee nu am, desi as fi curios sa stiu ca poti reseta asa cum vrei tu obiectul.
@toti Daca sunteti inca interesati de fenomenul MVC si cautati niste articole in limba romana, puteti arunca o mica privire peste primele 2 parti care sunt deja finalizate, urmand ca a treia sa apara in scurt timp :
http://www.worldit.info/articole/introd ... -partea-i/
http://www.worldit.info/articole/introd ... tea-aii-a/
-
ThePhantom
- Average Member
- vectorialpx
- Senior Member
Parerea mea despre design-patterns este ca un programator adevarat nu le respecta. Adica, atunci cand stii ce vrei si stii cum vrei s-o faci, nu te intereseaza niste şabloane... pur si simplu o faci, chiar daca e o combinatie sau nu intre 3 pattern-uri.
Sincer, eu nu dau doi bani pe design-patterns, desi citesc despre unele pentru a-mi face idei noi si pentru a ma perfectiona, dar nu m-am straduit niciodata sa respect ceva in vr-un proiect.
MVC e singurul model cu care ajunge orice programator sa lucreze (fie ca e un MVC gata-facut, fie ca e unul propriu) ca sa poata fi productiv. E ceva firesc insa nu cred ca programatorii au ajuns sa faca modele si view-uri pentru ca s-a numit MVC, ci pentru ca au avut nevoie.
Sincer, eu nu dau doi bani pe design-patterns, desi citesc despre unele pentru a-mi face idei noi si pentru a ma perfectiona, dar nu m-am straduit niciodata sa respect ceva in vr-un proiect.
MVC e singurul model cu care ajunge orice programator sa lucreze (fie ca e un MVC gata-facut, fie ca e unul propriu) ca sa poata fi productiv. E ceva firesc insa nu cred ca programatorii au ajuns sa faca modele si view-uri pentru ca s-a numit MVC, ci pentru ca au avut nevoie.
Foarte adevarat ce a spus vectorialpx. De aia se numesc pattern-uri, pentru
ca au fost observate inainte de a fi clasificate. Cel mai important rol al lor, este
acela de a oferi un vocabular comun intre programatori: "am folosit un adapter
ca sa pot oferi posibilitatea de a schimba datastore-ul cu usurinta".
Odata ce iti dai seama ca orice programator este capabil sa gaseasca pattern-uri
(daca gandeste atunci cand programeaza), atunci ai mai evoluat o treapta in
cariera de programator.
ca au fost observate inainte de a fi clasificate. Cel mai important rol al lor, este
acela de a oferi un vocabular comun intre programatori: "am folosit un adapter
ca sa pot oferi posibilitatea de a schimba datastore-ul cu usurinta".
Odata ce iti dai seama ca orice programator este capabil sa gaseasca pattern-uri
(daca gandeste atunci cand programeaza), atunci ai mai evoluat o treapta in
cariera de programator.
I'm under construction |