coment box - how it's made ?

Secţiune dedicată începatorilor.

Moderatori: Moderatori, Start Moderator

xme
PHPRomania Supporter

coment box - how it's made ?

Mesajde xme » Vin Mar 22, 2013 9:09 pm

Salutare,

Sunt un impatimit incepator intr-ale php-ului care vrea sa faca un comment box custom.
Vreau sa fac un comment box pentru website-ul meu si nu prea stiu cum sta treaba. M-am informat si in cele din urma am incropit unul de care sunt multumit, cu baza de date in mysql. Problema e ca este single page. Vreau sa postez pe cateva mii de pagini cate-un coment box, fiecare cu comentariile lui. Fac cate un table pt fiecare sau cum sta treaba ? Ma intereseaza cel mai simplu mod care consuma cele mai putine resurse.

Se poate face fara baza de date ? Sa zicem un cod care-l scriu pe o pagina fara alte surse exterioare, comentariile facandu-se prin refresh, update sau ceva de genu.

Merci anticipat, Mihai

vladpre92
Average Member

Re: coment box - how it's made ?

Mesajde vladpre92 » Vin Mar 22, 2013 10:31 pm

Salut,
Una dintre posibilitati este sa faci o tabela MySQL cu 3 coloane:comment_id,comment,comment_url (sau ceva asemanator).Daca vrei sa pastrezi informatii referitoare la email-ul celui care a adaugat comentariul,nume respectiv ziua,ora etc cand a fost postat commentul poti adauga campuri si pentru asta.
Faci un formular pe care il bagi in toate paginile pe care vrei sa apara.Formularul trebuie sa includa:un camp pentru comentariu si un buton de trimitere a formularului.(daca vrei si un nume,email atunci mai bagi campuri aditionale pentru asta).Cand formularul este completat si trimis,verifici datele introduse si faci un INSERT in baza de date cu datele introduse si URL-ul de unde este trimis formularul.
Ca sa afisezi pe fiecare pagina comentariile potrivite,faci un SELECT ...WHERE comment_url=URL_pagina_de_unde_este_facuta_cererea .
Cam asta este ideea de baza.

Aici gasesti niste exemple foarte bune pe care poti sa le adaptezi:,
http://www.filmeonlinetv.net
Seriale online si filme subtitrate

xme
PHPRomania Supporter

Mesajde xme » Vin Mar 22, 2013 11:08 pm

perfect.
Daca am inteles bine ma descurc cu o baza de date si un tabel. Am create 3 coloane id, nume si coment, atat ma intereseaza.
Nu vreau decat sa isi scrie omu numele si sa scrie mesajul. Cred ca am prins ideea..

Daca ma mai impiedic si google nu ma ajuta mai pun cate-o intrebare.

mersi frumos de raspuns.

inginerul
Average Member

Mesajde inginerul » Vin Mar 22, 2013 11:10 pm

uite aici script pentru comentarii (salveaza comentariile in fisiere text, intr-un anumit folder nu aruncate acolo).
http://www.tutorialeweb.net/php/script-comentarii.php
Scriptul este intr-un fisier ce poate fi inclus in orice pagina in orice director, deci daca vrei sa modifici scriptul dupa preferinele tale nu este nevoie sa modifici in toate paginile in care este introdus.
Daca vrei ca scriptul sa mai faca si altceva (de exemplu pozibilitate de sterge/edita anumite comentarii) poti lasa un com acolo

Birkoff
Senior Member

Mesajde Birkoff » Sâm Mar 23, 2013 4:28 am

Vin si eu cu 2 tutoriale :P
1) )
2)
3) (open source)
4) Vrei un magazin virtual la cheie, usor de folosit, cu api-uri incluse pentru maximizarea vanzarilor si multe alte facilitati? Da un semn si discutam.

Înapoi la “PHP Incepători”