DIV vs TABLE

Discutii despre idei - probleme legate de design, layout, scheme de culori, navigare.Adobe Photoshop,Jasc PaintShop Pro, Corel, Fireworks si alte aplicatii.

Moderator: Moderatori

Avatar utilizator
oriceon
PHPRomania Moderator
Mesaje: 480
Membru din: Vin Dec 24, 2004 3:48 pm
Localitate: Constanta
Contact:

DIV vs TABLE

Mesajde oriceon » Joi Iun 23, 2005 5:49 pm

Se pare ca lumea se orienteaza din ce in ce mai mult catre CSS - DIV..... si lasa in urma TABLE ......... Care este parerea voastra? Voi ce alegeti?

Si ca un end frumos, cine cunoaste niste tutoriale frumoase in css, sau cine poate da niste lectii CSS aici.. este bine venit;)

http://www.w3schools.com/css/default.asp


.:: Develop and Fun in .Ro Style ::.
I love Firefox and i enjoy browsing web with Chrome

bld
Senior Member
Mesaje: 284
Membru din: Mie Sep 01, 2004 10:30 pm
Localitate: Alaska

Mesajde bld » Joi Iun 23, 2005 8:02 pm


Avatar utilizator
punctweb
Senior Member
Mesaje: 509
Membru din: Mie Mar 24, 2004 3:32 pm
Contact:

Mesajde punctweb » Vin Iun 24, 2005 1:10 am


avaly
PHPRomania Supporter
Mesaje: 9
Membru din: Dum Iun 19, 2005 12:23 pm
Localitate: Bucharest
Contact:

Mesajde avaly » Vin Iun 24, 2005 1:38 am

:cry:

Nu vine sa cred ca inca se mai pune problema "Ce alegeti intre CSS si table-less layouts si TABLE?"!

Numai la noi se putea intampla asa ceva. De cel putin un an incoace nu am mai auzit de nimeni din afara care a lansat un site cu un layout bazat pe tabele.

Se pare ca la noi comunitatea dezvoltatorilor de web e putin in urma. Suntem in era tehnologiei, si tot in urma suntem. :!:
Valentin Agachi
Web developer
agachi.name | anunturi

avaly
PHPRomania Supporter
Mesaje: 9
Membru din: Dum Iun 19, 2005 12:23 pm
Localitate: Bucharest
Contact:

Mesajde avaly » Vin Iun 24, 2005 1:42 am

Si ca sa fiu in ton cu lumea:
http://cssvault.com/resources.php
Valentin Agachi
Web developer
agachi.name | anunturi

johnutz
Senior Member
Mesaje: 956
Membru din: Mar Iul 20, 2004 9:23 am
Localitate: Între scaun şi tastatură

Mesajde johnutz » Vin Iun 24, 2005 1:47 am


Avatar utilizator
oriceon
PHPRomania Moderator
Mesaje: 480
Membru din: Vin Dec 24, 2004 3:48 pm
Localitate: Constanta
Contact:

Mesajde oriceon » Vin Iun 24, 2005 10:04 am

avaly, eu sunt programator... nu designer. Stiam de mult de CSS design .. stai fara griji insa de ceva vreme a inceput sa ma preocupe acest domeniu... si fac sapaturi. Si de.. MULTA LUME inca a ramas pe TABELE nu pe DIV`uri..
.:: Develop and Fun in .Ro Style ::.

I love Firefox and i enjoy browsing web with Chrome

aolex
Senior Member
Mesaje: 662
Membru din: Vin Dec 17, 2004 11:08 pm

Mesajde aolex » Vin Iun 24, 2005 11:01 am

multa lume care habar nu are design ... div-urile sunt mult mai flexibile , au
mai mult optiuni etc. ... cu tabele e nasol :|

bld
Senior Member
Mesaje: 284
Membru din: Mie Sep 01, 2004 10:30 pm
Localitate: Alaska

Mesajde bld » Vin Iun 24, 2005 11:15 am

dar totusi la tabele nu-ti trebuie atatea hack-uri :evil:

Avatar utilizator
arond
Senior Member
Mesaje: 580
Membru din: Joi Mar 11, 2004 2:00 am
Localitate: 127.0.0.1
Contact:

Mesajde arond » Vin Iun 24, 2005 12:45 pm

Cred ca problema e pusa gresit. Nu tabele versus div-uri e de fapt problema, ci markup-ul structural versus markup-ul prezentational.

Ideea trendy acum (si care are sens) este ca HTML trebuie folosit doar pentru a defini structura unei pagini (header, content, footer, etc), iar CSS sa fie folosit pentru a defini modul in care se face prezentarea (culori, linii, imagini, etc).

Tag-ul HTML DIV este ideal pentru asta pentru ca din punct de vedere prezentational e neutru inca din vechime, recte nu defineste bordere, padding-uri, margin-uri etc.

Alte elemente structural importante sunt listele (UL, OL, DL) pentru ca definesc bine anume parti din structura unui document (table of contents, meniuri, liste de elemente asemanatoare).

Partea neplacuta este ca lumea e plina de neconformante cu standardele, standarde care au si ele problemele lor. In plus, apar si bug-uri... mai ales la CSS float, care este mecanismul esential prin care un DIV sau un LI poate fi asezat in pagina dupa voie.

Dupa parerea mea, HTML-ul per-se o sa dispara la un moment dat (si destul de curand), motivul fiind faptul ca ii lipseste foarte mult din interactivitatea necesara noilor tendinte in materie de web (site-uri care sunt in mod fundamental interactive), spre deosebire de ideea in care a fost conceput HTML-ul (pentru prezentarea statica a unor documente). In plus, o idee importanta legata de HTML este ca user-ul/user agentul-ul (browser-ul) determina modul de prezentare al unor elemente, dar practica cere ca designerul (cel care ofera continutul) sa controleze strict modalitatile de prezentare, de unde un milion de grozavii - 1px GIF, etc/etc.

Probabil ca la un moment dat, vor fi standardizate, plecand de la XML, lucruri specifice: UI, animatie, multimedia, etc, chestii care vor trebui suportate de browsere sau, de ce nu, chiar de GUI-ul sistemelor de operare in sine. User agent-ul ideal dupa parerea mea: o aplicatie care sa stie sa manipuleze XML si care ofera o arhitectura deschisa, pe baza de plugin-uri, pentru felurite modalitati de prezentare.

Am obosit :).

Numa' bune.
People ask for criticism, but they only want praise.
W. Somerset Maugham (1874 - 1965).

http://www.arond-design.ro

Avatar utilizator
oriceon
PHPRomania Moderator
Mesaje: 480
Membru din: Vin Dec 24, 2004 3:48 pm
Localitate: Constanta
Contact:

Mesajde oriceon » Vin Iun 24, 2005 4:09 pm

arond, frumos post si total de acord cu tine insa nu ti se pare mai usor lucrul cu TABLE decat cu DIV-uri css... ?
.:: Develop and Fun in .Ro Style ::.

I love Firefox and i enjoy browsing web with Chrome

Avatar utilizator
i0nutzb
Average Member
Mesaje: 116
Membru din: Mie Iul 07, 2004 10:03 am
Contact:

Mesajde i0nutzb » Vin Iun 24, 2005 4:17 pm

îmi place să fac layout pe bază de tabele, deoarece stau mult mai puţin să le fac şi în plus am certitudinea că se va vedea la fel (sau cu foarte mici diferenţe) în toate broserele. nu ştiu cum sunt alţii, dar eu prefer sa stau 30 secunde să desenez un tabel si 7 celule decât să fac o grămadă de div-uri, să le testez în Nşpe browsere şi dupa aceea să văd că totuşi există încă un browser. şi tocmai în ultimul nu se vede bine...
totuşi, exista adobe golive cs2 care este puternic orientat pe css care însă mi se mişcă foarte greu pe calculatorul meu şi nici nu sunt obişnuit cu el :(
oricum, de aprox 2 luni citesc şi eu pe sărite câte un rând despre css&shit...
sper ca într-o bună zi să le pricep şi eu :)

Avatar utilizator
oriceon
PHPRomania Moderator
Mesaje: 480
Membru din: Vin Dec 24, 2004 3:48 pm
Localitate: Constanta
Contact:

Mesajde oriceon » Vin Iun 24, 2005 4:20 pm

Tocmai, la fel si eu sunt... imi place mai mult sa "desenez" sites in TABLE pentru ca stau mult mai putin insa se pare ca mai nou a inceput sa ma preocupe si CSS & DIV ....


Daca cineva poate da lectii aici sau are vreo adresa cu tutoriale bune, sunt bine venite deoarece consider ca multa lume este interesata de subiectul acesta.
.:: Develop and Fun in .Ro Style ::.

I love Firefox and i enjoy browsing web with Chrome

NDC
Average Member
Mesaje: 127
Membru din: Sâm Feb 19, 2005 11:07 pm
Contact:

Mesajde NDC » Sâm Iun 25, 2005 6:35 pm

Parerea mea e scurta:

<TABLE>: sucks
CSS: rulzz

La tabele e nasol ca, la designuri complicate, ramane de obicei o gramada de spatiu neocupat prin celule/randuri, care nu il mai poti folosi (tabelul fiind... o zona dreptunghiulara). Cu DIV & CSS te-ai scos: ii faci frumos un float si pluteste unde vrei tu... alte DIV-uri din jur nu sunt constranse la acceasi inaltime (ca in cazul <TD> etc.)

Un tabel cu o singura celula? Nasol, etichete folosite degeaba: <table><tr><td>Continut</td></tr></table> ??? Sa fim seriosi, mai degraba
<div class="myDiv">Continut</div>

Si, daca tot nu v-am convins, sa stiti ca TABLE este de fapt o aplicatie a etichetei DIV. Citez din memorie din specificatia CSS 2.0:

Stiluri implicite pentru elementele TABLE, TR, TD:

<TABLE> == <DIV style="display: table">
<TR> == <DIV style="display: table-row">
<TD> == <DIV style="display: table-cell">

Evident, aceste atribute CSS sunt suportate de toate browser-ele momentului, mai putin unul, ghiciti care? Da, IE. Ideea: se poate simula un tabel in CSS, sau mai bine zis, un <TABLE> poate fi privit ca o succesiune de <DIV>-uri ca cele de mai sus, cu constrangerea ca suntem obligati sa le folosim cel putin o data pe primele trei, imbricate.

Concluzia: in cazurile in care este nevoie de afisarea unor randuri de date pe coloane (deci un DIV mare ce contine DIV-uri orizontale ce contin DIV-uri verticale), se poate simplifica procesul folosind <TABLE>. In caz contrar, DIV & CSS.

Avatar utilizator
yokozona
Senior Member
Mesaje: 295
Membru din: Joi Mai 12, 2005 8:36 am
Localitate: Turnul Chindiei
Contact:

Problema se pune si in functie de browser.

Mesajde yokozona » Mie Iun 29, 2005 11:02 am

Daca lucrul cu tabele este cam la fel pe toate browserele, cu DIV-urile lucrurile stau altfel, adica te trezesti ca daca creezi un site si il testezi pe vreo 3 - 4 browsere cum fac eu, si totul e ok, mai sunt si alte browsere in care continutul DIV - ului apare in locuri total nepotrivite.

Astfel pe langa CSS mai cred ca trebuie si ceva JavaScript.

Dar in concluzie sunt adeptul lucrului cu ambele variante in functie de necesitati.
Hosting - Software
http://www.octavio.ro
We support BodyBuilding Romania
http://www.bodybuilding-romania.ro


Înapoi la “Design”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator