Salut,
incerc sa arhivez o tabela pe luni, dupa care sa pot vedea toate arhivele pe luni, dar nu reusesc.
Are cineva o idee?
Arhivare in PHP
Moderatori: Zamolxe, Moderatori
Re: Arhivare in PHP
Pai cum ii construita tabela ??
Cum se salveaza in baza de date tu ceea ce vrei sa vezi pe lunii ??
Cum se salveaza in baza de date tu ceea ce vrei sa vezi pe lunii ??
tabela este una de stocuri, in care se introduc date normal, cu "insert into table...". Trebuie sa ii fac arhive pe luni. Nu stiu daca ar fi bine sa construiesc pentru fiecare luna o tabela cu datele din luna respectiva.
Pai daca salvezi data si ora in tabel cand a fost postat subiectul poti sa despici data in doua si sa alegi sati arete pe fiecare luna si an ceea ce vrei tu
.
Dar aici depinde si de cum tiai configurat tu tabelu din baza de date .
Un exemplu tias putea da eu .
Daca tiai salvat la postare datele in forma asta : zi-luna-an ora:minute:secunde poti face in felu urmator :
1. Culegi toate datele din baza de date si le desfaci prin functia exploade .
2. Dupa ce ai desfacut datele si ai aflat luna si anul apelezi tabelu sa-ti aleaga toate postarile sau ceea ce vrei tu cu luna prin functia SQL LIKE si iti da tot ceea ce vrei tu
.
Dar aici depinde si de cum tiai configurat tu tabelu din baza de date .
Un exemplu tias putea da eu .
Daca tiai salvat la postare datele in forma asta : zi-luna-an ora:minute:secunde poti face in felu urmator :
1. Culegi toate datele din baza de date si le desfaci prin functia exploade .
2. Dupa ce ai desfacut datele si ai aflat luna si anul apelezi tabelu sa-ti aleaga toate postarile sau ceea ce vrei tu cu luna prin functia SQL LIKE si iti da tot ceea ce vrei tu
multumesc pentru sugestie, am sa incerc si varianta asta
nu merge, alta solutie? 
ce e asa greu mai?
intr-o coloana din tabel adaugi luna in momentul cand se face o inregistrare noua in tabel. apoi cand faci selectul pui conditia ca, coloana respectiva sa fie egala cu luna pe care o vrei tu.
de exemplu faci o coloana cu numele "luna" apoi cand inserezi ceva in tabel adaugi luna curenta in acea coloana.
cand faci selectul scri where luna = luna_mea
Unde luna_mea este luna pe care o trimiti tu prin formular sau prin url (depinde cum trimiti datele)
intr-o coloana din tabel adaugi luna in momentul cand se face o inregistrare noua in tabel. apoi cand faci selectul pui conditia ca, coloana respectiva sa fie egala cu luna pe care o vrei tu.
de exemplu faci o coloana cu numele "luna" apoi cand inserezi ceva in tabel adaugi luna curenta in acea coloana.
cand faci selectul scri where luna = luna_mea
Unde luna_mea este luna pe care o trimiti tu prin formular sau prin url (depinde cum trimiti datele)
Daca nu spunene cum ti structurat tabelu de date si te ajutam cu-n script
.
Si sa ne mai specifici unde salvezi data postarii si sub ce forma .
Si sa ne mai specifici unde salvezi data postarii si sub ce forma .
multumesc, am rezolvat intre timp problema, cu solutia propusa de dumneavoastra, a fost mai complicat, dar merge