Broken layout internet explorer

Aici postaţi orice este legat de tehnologiile "client side". HTML, HTML5, XHTML, CSS, CSS3, XML, Standarde
Manual JS:

Moderatori: eyecon, Moderatori

mirlila
Average Member

Broken layout internet explorer

Mesajde mirlila » Mie Mai 21, 2014 4:29 pm

Salut,

Pe site-ul pe care il dezvolt am elementele din coloana din dreapta afisate in jos, deasupra footer-ului.
Nu stiu cum s-a ajuns aici. Un site construit ope aceeasi tema de wordpress: starjunior.ro nu are aceasta problema.
Probabil ca elementele din coloana nu incap (latimea?) sau sunt directive css: coloana este float:right; elementele din interiorul ei sunt float:left; dupa fiecare element pun un div cu clear:both; Am incercat sa elimin acest div si la cele la care am reusit se rezolva problema (pentru elementul imediat urmator); doar ca sunt elemente care au si alte tag-uri cu float si clear si acelea iar rup layput-ul.
Solutia ideala ar fi sa las div-ul cu clear:both dupa fiecare element din sidebar (coloana) si sa aflu ce face ca acest clear:both sa arunce elementul imediat urmator deasupra footer-ului (sub coloana stanga si centrala)

Orice sugestie este binevenita!

Multumesc

mirlila
Average Member

Re: Broken layout internet explorer

Mesajde mirlila » Vin Mai 23, 2014 9:00 pm

Cauza si solutie: am cautat si descoperit cauza (pentru care am incercat o explicatie) iar acum site-ul se vede bine si in Internet explorer 8 (Precizare: nu stiu daca in versiuni ulterioare lui IE 8 apareau distorsiuni inainte de aplicarea solutiei).

Despre ce este vorba? Este exemplificarea zicalei: "Unde dai si unde crapa!"

1. Am aplicat o actiune de optimizare a incarcarii paginilor: mutarea fisierelor javascript .js din header in footer.
2. In Chrome, Firefox si poate si in versiuni superioare lui IE 8 paginile s-au afisat normal
3. In IE 8 aparea acea distorsiune de layout.

Posibila explicatie: anumite widget-uri din sidebar apeleaza fisiere .js care nu sunt inca incarcate...aceste widget-uri sunt totusi afisate mai jos (poate dupa incarcarea .js-urilor -de verificat! Daca este asa, atunci e clar ca s-a asteptat incarcarea .js-urilor si apoi s-au afisat widget-urile respective).

Solutie: am identificat pe server browserul utilizat; pentru internet explorer am lasat .js-urile in header. Pentru orice alt tip de browser am mutat includerea fisiereleor .javascript in footer.

In Google Analytics observ ca doar 10% din vizitatori utilizeaza Internet Explorer. Asadar este un compromis acceptabil pentru optimizarea incarcarii paginilor. Doar pentru cei 10% dintre utilizatori - cei care navigheaza cu IE - vor vedea paginile incarcandu-se mai lent.

Sper ca aceste consideratii sa fie de folos. Daca nu, dati un reply sa ma opresc ... :D

Weekend placut!

Înapoi la “HTML/JavaScript/CSS”