Am nevoie de o conditie pentru doua variabile

Ai o întrebare legată de PHP? Incercăm să îi găsim soluţie. Sau poate doar vrei să publici un cod interesant.

Moderatori: Zamolxe, Moderatori

floriano12
PHPRomania Supporter

Am nevoie de o conditie pentru doua variabile

Mesajde floriano12 » Joi Aug 27, 2015 11:13 pm

Am intr-un script o variabila care imi extrage o imagine...
aceasta este:
so.addVariable('logo.file', '<?php echo $change_logo;?>');

vreau sa mai creez o variabila care sa-mi extraga din baza de date dintr-un camp, daca acesta este complectat, iar daca este complectat $change_logo sa i-a valoarea din $var2 !
eu cred ca am nevoie de o conditie si de alte doua variabile pe langa $change_logo si o comparatie ... care sa verifice daca campul din baza este complectat si atunci sa trimita pentru $change_logo valoarea... zic si eu :D

$change_logo = "imaginea.png";

$var2 = $row["camp_db"];

Ma poate ajuta cineva ? va rog !

As vrea daca se poate ca oricare din variabile va fi, sa i-a width="100"; si height="30"; sa zicem....

Multumesc anticipat pentru orice ajutor !

CristianG
Average Member

Re: Am nevoie de o conditie pentru doua variabile

Mesajde CristianG » Vin Aug 28, 2015 7:37 pm

floriano12
PHPRomania Supporter

Mesajde floriano12 » Sâm Aug 29, 2015 12:59 pm

CristianG
Average Member

Mesajde CristianG » Sâm Aug 29, 2015 2:26 pm

floriano12
PHPRomania Supporter

Mesajde floriano12 » Sâm Aug 29, 2015 3:45 pm

Multumesc, Cristi !

Variabila de la: $channel_name ... = $_GET['v']; nu ar trebuii sa fie intre ghilimele "" ?

ceva nu e in regula, nu lucreaza !

CristianG
Average Member

Mesajde CristianG » Sâm Aug 29, 2015 4:52 pm

floriano12
PHPRomania Supporter

Mesajde floriano12 » Dum Aug 30, 2015 11:37 am

CristianG
Average Member

Mesajde CristianG » Dum Aug 30, 2015 3:11 pm

floriano12
PHPRomania Supporter

Mesajde floriano12 » Dum Aug 30, 2015 3:56 pm

nevvermind
Senior Member

Mesajde nevvermind » Dum Aug 30, 2015 4:38 pm

OP, imi amintesti de un post de-al lui CristianG cand spunea cum vroiam sa faca si nu ce vroia sa faca si a trebuit chat real-time sa inteleg ce vrea sa spuna.

Nu mai pune problema in termeni de "vreau variabila aia cu variabila aia", ca asta nu e o problema. Descrie-o in termeni de functionalitate: "vreau sa se afiseze in doar daca exista in DB etc.".
Spun asta fiindca se pare ca ai dificultati in a formula problema in termeni specializati (probabil fiindca nu stapanesti bine domeniul, nu conteaza). Dar din cauza ca descrii problema aiurea, oamenii te vor intelege greu sau deloc, ca vad ca oricum va invartiti in cerc.

Asa ca nu te mai stradui cu termeni complicati, nu mai vorbi in mysql si variabile etc. Spune ce anume vrei sa faci ca functionalitate. Lasa-ne pe noi sa ne gandim CUM s-o faci, tu spune CE anume vrei.

Stii tu: o problema descrisa corect e jumatate rezolvata. Or some shit like that.

Ia o gura de aer, fa un pas inapoi, si descrie problema cum trebuie, ca job-urile iti cer "abilitati de comunicare" tocmai din cauza asta. Invata sa descrii shituri.
Facusi un canal de php pe freenode - ##php-ro : https://webchat.freenode.net/

CristianG
Average Member

Mesajde CristianG » Dum Aug 30, 2015 6:30 pm

@never cred ca ai probleme cu exprimarea si tu incerci sa oferi lui!

In primu rand nici unu nu e prost, in al doilea rand eu nu am nici un prost si nu stiu unde vrei sa bati sau unde vrei sa ajungi dar vezi ca incepi sa intreci masura !

Nu te mai baga aiurea daca il ajuti dai un sfat si taci odata din gura aia ca vad ca esti un post hunder pe aici si nu te poti abtine deloc !

Iti place sa vorbesti de alti dar mai lasa si tu engleza aia combinata cu romana ca nu iti sta bine, iar cand incepi sa comentezi asupra unuia, lasa `o mai usor ca prostia ta e mai mare ca multi alti.

Nu am nimic cu tine, dar incearca sa nu mai faci atacuri asupra mea nu e primadata cand o faci, cand te-am atacat si eu att sa vezi ce nasol e te-ai simtit prost, ehh totusi vezi de treaba ta si de munca ta si daca doresti sa ajuti pe cineva fi direct pe problema.

In caz de el nu se exprima corect si ne este greu noua sa ii descifram, asta e, atat il duce dar asta nu inseama ca nu trebuie sa il ajutam sau sa ii intalegem problema, nu toti suntem programatori ca DUMNITALE, incat sa stim cum sa vorbim.

nevvermind
Senior Member

Mesajde nevvermind » Dum Aug 30, 2015 6:38 pm

Post hunter? :lol: E singurul topic activ din tot forumul in momentul asta!

floriano12
PHPRomania Supporter

Mesajde floriano12 » Dum Aug 30, 2015 7:04 pm

@nevvermind ... decat sa te plimbi printre topic-uri si sa corectezi pe altii, m-ai bine ai pune mana pe o carte... nu-ti pierde timpul tau pretios in topicul meu :P

nu e frumos ce faci !

uite... am fostat pe forums.digitalpoint ai aici topicul meu... am postat codul la ora 7:16 AM si am primit codul modificat la ora 7:35 AM...

Ajuta-i pe cei care poti, iar la ceilalti da-le pace, daca nu-i poti ajuta nu face pe istetul ca "nu ti se sade" (sau poate nu sti sa-i ajuti).

Tu ii alungi pe useri din forum in loc sa-i atragi !!!

Eu unul nu am sa m-ai intru pe aici...

nevvermind
Senior Member

Mesajde nevvermind » Dum Aug 30, 2015 7:25 pm

Fratilor, da' gagici mai sunteti.

Recunosc ca stilul meu nu-i usor de rumegat, dar m-ai inteles gresit. Spuneam doar sa reformulezi problema, nu ca esti prost. Nu te lua si tu dupa CristianG.
Spuneam doar sa ne spui in alti termeni problema.

Cat despre celalalt forum, observ ca ai ramas cu aceeasi intrebare in aer ca si aici. Deci imi confirma teoria cum ca trebuie sa reformulezi. E simplu: intrebi o data, de doua ori, in doua forumuri; daca lumea intelege greu, scrie altfel. E un sfat fara ranchiuna, tipule, direct din inima, nu mai fi asa sensiblu. Din nou, te-ai lasat influentat de reply-ul anterior al lui CristianG.

PS: In locul tau n-as sugera altora carti. Nu ma face sa fiu uracios, ca-ti pregatesc o lista "complecta" de bube gramaticale. La asta is bun, hehe. 8)

PPS: Inteleg ca nu pica bine sa ti se spuna "rescrie problema ca nu prea se intelege", dar serios, chiar nimeni nu e de parerea asta? Intelege cineva ceva din discutia voastra?

nevvermind
Senior Member

Mesajde nevvermind » Dum Aug 30, 2015 7:33 pm

Si inainte sa ma trimiti prin alte locuri, verifica-ti Inbox-ul din forum sa vezi cine si-a oferit ajutorul in timp real, sambata dupa-masa, nerecunoscatorule!

Asa ca da, fugi d-aci si nu te mai intoarce. Aducem si viori de vrei.

Na, ca acum m-ai supi! :twisted:

Înapoi la “Cod PHP”