Download fisier extern cu PHP
Moderatori: coditza, Emil, Moderatori
Download fisier extern cu PHP
Problema e destul de simpla ca enunt.
Vreau sa descarc un fisier de pe un server folosind un script php de la mine d e pe server dar fara sa copiez fisierul respectiv pe serverul meu.
Practic sa se initieze un download folosind scriptul meu php (dar nu e neaparat php).
Apreciez orice sugestie sau cod.
Vreau sa descarc un fisier de pe un server folosind un script php de la mine d e pe server dar fara sa copiez fisierul respectiv pe serverul meu.
Practic sa se initieze un download folosind scriptul meu php (dar nu e neaparat php).
Apreciez orice sugestie sau cod.
- vectorialpx
- Senior Member
- vectorialpx
- Senior Member
Este vb de 2 servere diferite "de pe un server [#1] folosind un script php de la mine de pe server[#2]". Cel pe care hostez scriptul nu are voie sa incarce continutul fisierului respectiv, deci scriptul trebuie sa initializeze descarcarea in mod direct. Am incercat si un downloader flash dar arunca o problema de securitate din cauza modurilor de lucru scrict local sau strict online (eu combinam cele doua).
Nu mai am nici o solutie. Poate stie cineva o varianta javascript sau ceva.
OFER SUMA SIMBOLICA DE 50 LEI CELUI CARE REUSESTE SA MA AJUTE CUMVA CU UN SCRIPT. MULTUMESC
Nu mai am nici o solutie. Poate stie cineva o varianta javascript sau ceva.
OFER SUMA SIMBOLICA DE 50 LEI CELUI CARE REUSESTE SA MA AJUTE CUMVA CU UN SCRIPT. MULTUMESC
- vectorialpx
- Senior Member
Depinde despre ce fisier e vorba.
Daca e vorba de un fisier care nu este executat pe server-ul respectiv, adica nu este CGI, PHP, SH sau altele executabile atunci se pot descarca printr-un simplu cURL asa cum a scris misu (nu am verificat codul, dar arata bine) - e vorba de fisiere zip, jpg, html, txt, js etc - tot ce nu este executabil de web-server.
DAR
Daca vrei sa faci download-ul unui fisier PHP (sau alt executabil) cu tot codul lui sursa, vei avea nevoie de acces altfel nu poti face un astfel de download.
Bine, asta e o mare problema de securitate, ca trebuie sa verifici ce vrea Gigel sa descarce, nu poti sa-l lasi sa descarce orice vrea el.
Daca e vorba de un fisier care nu este executat pe server-ul respectiv, adica nu este CGI, PHP, SH sau altele executabile atunci se pot descarca printr-un simplu cURL asa cum a scris misu (nu am verificat codul, dar arata bine) - e vorba de fisiere zip, jpg, html, txt, js etc - tot ce nu este executabil de web-server.
DAR
Daca vrei sa faci download-ul unui fisier PHP (sau alt executabil) cu tot codul lui sursa, vei avea nevoie de acces altfel nu poti face un astfel de download.
Bine, asta e o mare problema de securitate, ca trebuie sa verifici ce vrea Gigel sa descarce, nu poti sa-l lasi sa descarce orice vrea el.
Evident ca este vorba despre un fisier ce nu se executa. Am studiat script-uri de curl dar din cate stiu se face load pe server, pentru ca este incarcat pentru a fi citit, iar eu am nevoie doar sa fie initializat downloadul fara sa mai treaca prin serverul meu, direct la client [doar instructiuni sau chestii minimaliste sa treaca, comenzi php curl sau ce or fi]. Am sa ma interesez mai mult, iar cei ce au idei de scripturi sa le posteze si sa imi trimita email-ul de paypal ca sa trimit banii in cazul in care functioneaza.
Multumesc tuturor!
Multumesc tuturor!
- vectorialpx
- Senior Member